Očuđeni Nietzsche - Lacko Vidulić, Svjetlan (Array, 1994)
O jezikoslovnim i traduktološkim aspektima prijevoda: F. Nietzsche: Ecce homo. Kako se biva što se jest. Priredio i preveo Šime Vranić. Visovac, Zagreb 1994.