Tko je sijeda starica - Gramatika ili Retorika? - Bagić, Krešimir (Array, 2009)
Članak opisuje tri temeljna smisla u kojima se rabi pojam alegorija: 1. stilska figura, 2. vrsta umjetničkog djela i 3. strategija tumačenja