Sugovornici svuda oko nas - Bagić, Krešimir (Array, 2009)
Članak opisuje i oprimjeruje dvije figure kojima se izvodi oživljavanje neživoga: 1. apostrofu kojom se govornik izravno obraća odsutnoj ili iščezloj osobi, biljci, životinji, apstraktnome konceptu, ideji, prirodnoj pojavi i 2. prozopopeju kojom se daje riječ odsutnim ili iščezlim osobama, biljci, životinji, apstraktnome konceptu, ideji, prirodnoj pojavi