Tvrdnja s upitnikom - Bagić, Krešimir (Array, 2010)
Retoričko je pitanje prikrivena tvrdnja kojom se naglašavaju govornikovi stavovi i dojmovi, izriču šokantne i dirljive stvari, ističu jake emocije poput ljubavi, oduševljenja, čuđenja, mržnje, ogorčenosti, sažaljenja. Izrazito je sugestivno, zamjenjuje objektivni način govora subjektivnim, učinak nadređuje sadržaju, konotaciju denotaciji. Članak navodi različite tipove retoričkih pitanja i njihove primjere u više diskurzivnih praksi.