O problemima doniranih zbirki i njihove prezentacije - Dulibić, Frano (Array, 2009)
Članak razmatra problem raznorodnosti zbirke i postav u kojem su iznimno vrijedni predmeti pored gotovo bezvrijednih. Jedan od zaključaka jest da treba iznimno paziti na sadržaj ugovora s donatorima kako bi muzejski stručnjaci imali više slobode u kreiranju postava te da je ovakav oblik donacije nekretnine sa zbirkom iznimno skup te da je dugoročno neodrživ.