Planirana industrijalizacija i urbanizacija - Čaldarović, Ognjen (Array, 1988)
U radu se iznose karakteristike planirane industrijalizacije i urbanizacije u socijalizmu. Konstatira se značaj svakog od navedenih procesa te raspravlja o njihovoj međupovezanosti i utjecajima na opći društveni razvoj.