Klasik hrvatskog povijesnog stripa - Maković, Zvonko (Array, 2009)
Članak je posvećen Juliju Radiloviću Julesu i njegovom djelovanju u «Plavom vjesniku» tijekom pedesetih i šezdesetih godina 20. stoljeća kada stvara brojne antologijske stripove. Jules se u «Plavom vjesniku» javlja 1956. u tandemu sa scenaristom Zvonimirom Furtingerom s kojim realizira dva projekta – «Izviđačke pustolovine» i «Kroz minula stoljeća». U radu se daje kronologija Julesova sazrijevanja, te analiziraju značajke crtačkog jezika, utjecaj uzora, načini kadriranja i montažni postupci, te ostvarivanje naracije. Posebna pozornost se posvećuje analizi stripa «Kroz minula stoljeća», upućuje se na zanimljiv scenaristički postupak i kompozicijsku složenost stripa te značaj koji je imao u hrvatskoj povijesti stripa i našoj kulturnoj povijesti uopće.