Cijepani litički materijal s ranoneolitičkog nalazišta Zadubravlje - Karavanić, Ivor (Array, 2009)
Rad donosi rezultate litičke analize cijepanih rukotvorina s lokaliteta starčevačke kulture Zadubravlje. Prozivodnja poluproizvoda za izradu alatki (odbojaka, sječiva i pločica) odvijala na samom lokalitetu, uglavnom na površini, premda je jama 19 vjerojatno bila radni prostor. Ustanovljen je postupak neizravnog odbijanja sječiva. Među alatkama prevladavaju komadići s djelomičnom obradom i oni s obrađenim jednim rubom, a u malom postotku prisutni su i geometrijski oblici.