Slavonski jezični prostor iz hungarološkog aspekta - Žagar Szentesi, Orsolya (2009)
Nakon detaljnog pregleda povijesti i prostornog rasporeda hrvatsko-mađarskih jezičnih dodira članak daje analizu najmlađeg sloja mađarskih posuđenica u hrvatskom jeziku, tj. hungarizama tipičnih za istočnohrvatske jezične prostore. Također se ukazuje na najhitnije istraživačke zadaće u vezi s daljim prikupljanjem mađarskih posuđenica, budući da su naraštaji koji se njima koriste sve stariji, a hungarizmi sve više iščezavaju iz aktivne upotrebe.
Projekt MZOS
HRV