Jan Čaplović i Hrvati zapadne Mađarske 1828. godine - Holjevac, Željko (Array, 2007)
U radu se analizira stanje zapadnougarskih Hrvata prema podacima iz zemaljskog popisa 1828. godine. Posebno se raščlanjuje njihov gospodarski i socijalni položaj u to doba.