Prinos proučavanju hrvatske leksikografije do početka 19. stoljeća - Franić, Ivana (Array, 2006)
U radu se daje pregled hrvatskih leksikografskih ostvarenja nastalih do početka 19. stoljeća. Navode se temeljni kriteriji za identifikaciju leksikografskoga djela, utvrđuje se interakcija rukopisnih i tiskanih rječnika te se kronološkim redom popisuju temeljni hrvatski rječnici.