Wechsler-Bellevue skala inteligencije odraslih, Forma I i II. Zagreb: Narodne novine, 1960. - Matešić, Krunoslav, st. (2009)
David Wechsler prikupio je set testova koje je posložio u vlastito psihodijagnostičko sredstvo namijenjeno mjerenju inteligencije odraslih. Taj kompozit nazvao je po sebi i po imenu njujorške bolnice u kojoj je radio kao klinički psiholog. Riječ je, naravno, o Wechsler-Bellevue ljestvici za mjerenje inteligencije odraslih, izvorno objavljenoj 1939. godine. Ovo je prikaz oblika I i II koji su objavljeni u Zagrebu 1960. godine.
HRV