Četiri intaglia s Garduna u Muzeju Cetinske krajine - Kaić, Iva (Array, 2010)
Članak analizira četiri dosad neobjavljena intaglia iz antičke zbirke Muzeja Cetinske krajine u Sinju. Geme potječu s Garduna, antičkog Tilurija. Izrađene su od poludragog kamena - karneola i od staklene paste. Stilski su i ikonografski različite. Prikazuju Merkura s ovnovom glavom u desnoj ruci, heroja koji prinosi žrtvu, kovača koji iskucava štit te skupinu simbola koje čine kalat s čaškom maka i dva klasa žita flankirana kornukopijama. Datiraju se od 2-1. st. pr. Kr. do 2. st. po. Kr.