Paul Rabinow, George E Marcus, James Faubion, Tobias Rees. Designs for the Anthropology of the Contemporary. Duke University Press, Durham, London, 2008., 140 str. - Potkonjak, Sanja (2010)
Rad prikazuje knjigu "Designs for an Anthropology of the Contemporary" nastalu u raspravama Paula Rabinowa, Georgea E Marcusa, Jamesa Faubiona, Tobiasa Reesa o pitanjima koja utemeljuju antropologiju suvremenosti, emergenciju, metodološka kooptiranja ekspertnih znalaca kao novih etnoloških sugovornika, probleme pozicioniranja etnologa kao "izvan-vremenskih", kritičkih, promatrača i komentatora kulture i društvenosti.
Projekt MZOS
HRV