Penelope Eckert, Sally McConnell-Ginet, Language and Gender, Cambridge University Press, 2003. - Skelin Horvat, Anita (2005)
U radu se daje prikaz knjige Language and Gender koju su napisale Eckert i McConnell-Ginet, a objavio ju je Cambridge University Press, 2003. U knjizi autorice prikazuju proučavanje odnosa između roda i jezika te raspravljaju o društvenom značenju pojma roda. Knjiga je organizirana oko različitih načina na koje jezik sudjeluje u postupanjima različitih rodova.
HRV