Teškoće s nirvânom : Kraj mišljenja i ponovno rođenje govora - Mikulić, Borislav (2006)
U prvome dijelu članka autor komentira značaj klasičnih modernih studija iz buddhologije Fjodora Ščerbatskog u lokalnom kulturnom i akademskom kontekstu. U drugome dijelu dan je kraći pregled osnovnih historijskih, logičkih, epistemologijskih i sistematskih okosnica u djelima Šečerbatskog, koji dovodi do pluralističke teorije bazirane na pojmu »dhammâ« kao posrednika i osnove za sve druge koncepcije.
HRV