Kritičko razmišljanje - zašto ga je tako teško naučiti? - Markovinović, Ana (2002)
Poučavati kritičko razmišljanje nije jednostavno, ali nije ni nemoguće. Kako bi organizirali svakodnevne nastavne aktivnosti na način da stvaraju prigode u kojima će učenici vježbati kritičko mišljenje, učitelji trebaju znati da ne postoji set vještina za kritičko razmišljanje koji, jednom kada ga stekne, učenik može primijeniti u bilo kojem kontekstu. Kritičko razmišljanje ovisno je o znanju o nekom području, kao i o strategijama kritičkog mišljenja.
Projekt MZOS
HRV