Strategije oljuđivanja - Bagić, Krešimir (Array, 2010)
Među najobičnije figure oneobičavanja komunikacije ubraja se personifikacija. Njome se neživome podaruju obilježja živoga. Rabi se u literaturi, medijima, reklami i sl.