Na početku bijaše - figura - Bagić, Krešimir (Array, 2011)
Članak opisuje katahrezu (ili katakrezu), prisilni trop, trop iz nužde, tj. upotrebu postojeće riječi za stvari i ideje koje nemaju vlastitoga imena. Od antike više je puta naglašavano da je katahreza na samom izvorištu jezika, jer se, kako piše Jonathan Culler, “ono što zovemo doslovnim jezikom sastoji od figura čija je figurativna, slikovita priroda zaboravljena”.