Dvoznačnost funkcije mita 'domaćeg anđela' u romanu Virginije Woolf K svjetioniku - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 1983)
Članak raspravlja o ulozi lika tradicionalne žene majke u romanu Ka svjetioniku Virginije Woolf. Ambivalentnost odnosa prema tom liku koja se uspostavlja u romanu proizlazi iz činjenice da, s jedne strane, svi likovi - njezina obitelj ali i slikarica Lily Briscoe emocionalno ovise o njoj. S toga se u članku tvrdi da je njezina smrt u simboličkom smislu potrebna da bi se između svih tih likova mogli uspostaviti drugačiji, ravnopravniji odnosi, te da bi se ženski likovi mogli emancipirati.