Između bjelokosti i barikada: O ženskoj kritici i dekonstrukciji u SAD - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 1986)
Članak raspravlja o odnosu između književne kritike i etičke uloge književnosti u društvu te propituje na koji način se književni esteticizam (bjelokosna kula) može transformirati te odigrati važnu ulogu i u društvenoj mobilizaciji (barikade).