Prilog određivanju južnodalmatinske grupe predromaničke skulpture - Jurković, Miljenko (Array, 1985)
U radu se definira specifičnosti ranosrednjovjekovne pleterne skulpture u južnoj Dalmaciji, postavlja relativna kronologija od 8. do 11. st. za sve spomenike dubrovačkog područja.