Crkvena reforma i ranoromanička arhitektura na istočnom Jadranu - Jurković, Miljenko (1992)
Analiziraju se utjecaji crkvenih reformi, u prvom redu benediktinskih, a među njima i kamaldoljana, na stvaranje novog ranoromaničkog stila u prvoj polovici 11. st. na hrvatskoj obali.
HRV
Keywords: crkvene reforme - utjecaji -> rana romanika, jadranska obala, 1/2 11 st