Recepcija Marinkovićeva romana Kiklop u srednjoj školi - Pandžić, Vlado (Array, 1983)
U ovome je radu predstavljen metodički model problemsko-recepcijskog pristupa Marinkovićevu romanu Kiklop. Zadržavajući u modernizaciji metodologije i oblikovanja teksta osnovna obilježja problemskoga pristupa književnom tekstu u okvirima integrirane nastave, autor se oslanja na suvremene teorije komunikacije i informacije, sugestopediju te osobito na teoriju recepcije i najnovije smjerove znanosti o književnosti.