Odnos nastavnika prema romanu i školskoj interpretaciji romana - Pandžić, Vlado (1981)
U radu su predstavljeni rezultati istraživanja suvremene nastave romana s osobitim obzirom na nastavnikovu (učiteljevu, profesorovu) ulogu u školskoj recepciji romana. Analitičko-sintetičku metodologiju autor dopunjuje empirijskim istraživanjem. Kvantitativnim i kvalitativnim raščlambama rezultata i inventivnom interpretacijom došao je do novih spoznaja koje vrlo značajno obogaćuju hrvatsku metodičku teoriju romana.
HRV