Osnovni tokovi školske interpretacije romana u Jugoslaviji od 1945. do 1979, I. dio - Pandžić, Vlado (1984)
U prvome je dijelu rada osobito predstavljena komparativna raščlamba glavnih značajki školskoga pristupa romanu (1945-1961). Pozitivističko-sociološki i eksplikacijski smjerovi hrvatske teorije nastave romana isticani su kao uzor u svim jugoslavenskim republikama.
HRV