Izvješće Aloisa Riegla o Dioklecijanovoj palači iz 1903. godine - Ćorić, Franko (Array, 2011)
Prvi hrvatski prijevod Izvješća radi čuvanja interesa srednjovjekovnih i novovjekovnih spomenika unutar nekadašnje Dioklecijanove palače u Splitu čuvenog austrijskog povjesničara umjetnosti i konzervatora Aloisa Riegla, sastavljenog 1903. godine. Prijevod je djelo F. Ćorića. Tekst je protumačen i na temelju arhivskih podataka i drugih Rieglovih teorijskih spisa stavljen u kontekst tadašnje konzervatorske teorije i prakse u Srednjoj Europi i Italiji.