Špilja Zala - Karavanić, Ivor (Array, 2009)
Tijekom kampanje 2008. nastavljeno je iskopavanje u sondi započetoj 2006. i 2007. godine. Nakon iskopavanja brončanodobnih ognjišta i slojeva, u sjeverozapadnom dijelu sonde su otkriveni slojevi s brojnim kostima riba i litičkim artefaktima, koji se mogu pripisati razdoblju mezolitika. U ovim slojevima pronađene su i namjerno probušene kućice morskih (Columbella rustica) i slatkovodnih puževa (Lithoglyphus naticoides).