Zapisano živlejne. Prigodom osemdesete obletnice Đuke Tomerlina-Picoka - Piškorec, Velimir (2007)
Prigodom osamdesete obljetnice života kajkavskoga književnika Đuke Tomerlina-Picoka daje se kronološko-kritički prikaz njegovog proznog i pjesničkog opusa pisanoga đurđevečkim govorom.
Tekst je pisan kajkavskim đurđevečkim govorom.
HRV