Privire de ansamblu asupra graiurilor băieșești din Croația - Radosavljević, Petar (2011)
Romi Bajaši u Republici Hrvatskoj brojčano čine značajan dio romske nacionalne manjine, međutim, istovremeno su relativno slabo istražena skupina. Glavna odlika koja ih razlikuje od ostalih skupina Roma jest njihov materinski jezik koji predstavlja varijetete (dako)rumunjskoga jezika. U ovom ćemo se radu u prvom redu osvrnuti na pojedine jezične odlike ovih idioma koji se govore na području sjeverne, središnje i istočne Hrvatske, a ukazat ćemo i na određene relevantne demografske i sociolingvističke činjenice povezane s Romima Bajašima.
Projekt MZOS
rumunjski