Javna upotreba povijesti : povodom hrvatsko-slovenskog projekta i gostovanja slovenskih povjesničara na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 20. listopada 2010. - Janković, Branimir (2010)
Rad opširno prikazuje najprije teorijske i istraživačke mogućnosti bavljenja fenomenima javne upotrebe povijesti, a zatim predavanja slovenskih povjesničara Marte Verginelle i Petera Štiha posvećena određenim aspektima tih problema.
Projekt MZOS
HRV