Velika familija Dulić na Đurđinu - Černelić, Milana (Array, 2010)
Članak ima za cilj opisati prvenstveno završnu fazu postojanja velike familije Dulić na Đurđinu na temelju podataka sakupljenjih terenskim istraživanjem 1980. godine. Razmatraju se imovinsko-pravne i gospodarske prilike, oblici upravljanja, organizacija života i rada, obiteljski odnosi te uzroci njezine diobe. Prikaz ove zadružne obitelji temelji se na kazivanjima tada još živućih članova i njezinih potomaka, nadopunjen značajnim recentnim podacima prema kazivanju Nevenke Fabian Vidaković, r. Dulić te obiteljskom dokumentacijom i fotografijama iz ostavštine njezinoga oca Bolte Dulića. U završnom poglavlju daje se osvrt na familiju Dulić nakon raspada obiteljske zadruge te ocrtava duh zajedništva koji je u novonastalim nuklearnim obiteljima zasigurno odraz zadružnih obiteljskih odnosa, kako unutar užeg zadružnog ogranka Dulićevih tako i u širem krugu obitelji ovoga velikoga bunjevačkog roda.