Uloga pedagoga u implementaciji kurikuluma: temeljna polazišta - Previšić, Vlatko (Array, 2010)
Kod profesionalnih se pedagoga s pravom očekuje da budu kritički nositelji inovacija u obrazovanju. Te promjene se ne mogu činiti putem zatvorenih pedagoških sustava već otvorenih kurikulumskih pristupa.