Frazemi sa značenjem 'nikada' u bugarskom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku - Vasung, Ana (Array, 2012)
U ovome se radu analiziraju frazemi sa značenjem 'nikada' u bugarskom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku. Frazemi se dijele u tri skupine: prvu skupinu čine frazemi koji se u semantičkom talogu vežu za neke dane i blagdane, u drugoj se skupini frazema predmetu pripisuju nemoguće karakteristike, dok treća skupina za sastavnicu ima vremenski prilog. Analiziraju se izvori, motivacija, značenje i ekvivalencija u četirima jezicima.