Politike susreta i razgraničenja - Bogutovac, Dubravka (Array, 2011)
Esej propituje poetiku/politiku susreta i razgraničenja u romanu "Trezvenjaci na pijanoj lađi" Mirka Demića (2010) i eseju "Povratak Filipa Cirilovicza" (2007) Teofila Pančića. Tematizira se pozicija autora, a u zaključku predlaže prevrednovanje hijerarhije žanrova nacrta budućeg kanona tranzicijske proze u regiji.