Onbirinci Yüzyılın Sözlukçü ve Karşılaştırmacısı Kaşgarlı Mahmut - Čaušević, Ekrem (Array, 1983)
U radu je analiziran sadržaj glasovitoga djela "Divan al-Lugati at-Turk" Mahmuda al-Kašgarija (11. st.) i njegovo značenje za povijesnu gramatiku turkijskih jezika.