Jezične biografije gradišćanskih Hrvata - Ščukanec, Aleksandra (2012)
U ovom se radu daje kratak pregled povijesti gradišćanskih Hrvata, a na temelju analize jezičnobiografskih tekstova prikupljenih na terenu prikazani su stavovi ispitanika o jezično-identitarnoj problematici.
Projekt MZOS
HRV