Velike ambicije i mali narodi (Aleksandar Novaković: Vođa) - Bogutovac, Dubravka (Array, 2011)
U radu se daje prikaz romana "Vođa" Aleksandra Novakovića. Roman je objavljen u Zagrebu 2010, kao pobjednik natječaja izdavačke kuće V.B.Z. Rad problematizira tematiku književnih nagrada kao oblika legitimacije. Također daje i vrijednosnu prosudbu romana u kontekstu navedene problematike. Roman se analizira na poetičkoj i ideološkoj razini.