Poredbeni frazemi u čabarskim govorima - Malnar, Marija (2011)
U radu se iznose osnovne karakteristike poredbenih frazema zabilježenih na području Čabra u Gorskom kotaru. Poredbeni frazemi predstavljaju najčešći frazeološki tip zabilježen na navedenome govornom području. Analizira se dio frazeološkoga korpusa istraženoga u mjesnim govorima Tršća, Prezida i Čabra. Svi primjeri koji se iznose u radu prikupljeni su terenskim istraživanjem. Potvrdama iz čabarske frazeologije, oprimjerene su osnovne strukturno-semantičke odlike poredbenih frazema, kao i moguće varijacije istih.
Projekt MZOS
HRV