Pranjićeva disertacija (treće čitanje) - Bagić, Krešimir (Array, 2011)
U disertaciji Jezik i stil Matoševe pripovjedačke proze (objavljenoj 1971) prof. Krunoslav Pranjić koncipira stil kao odstupanje i kao simptom pojedinca, a stilistiku utemeljuje na lingvostilističkoj metodi analize. Njegov akademski diskurz pritom obilježavaju autoreferencijalnost, afektivnost, unutarnja dijalogizacija, stilizacija usmenosti i figurativnost.