Doprinos nekih osobina ličnosti, traumatizacije i sociodemografskih obilježja objašnjenju aktualnog mentalnog zdravlja ratom traumatiziranih osoba - Kraljević, Radojka; Ajduković, Dean (2010)
U radu se provjerava doprinos nekih osobina ličnosti (psihološke čvrstoće i samopoštovanja) traumatizacije i sociodemografskih varijabli aktualnom stanju mentalnog zdravlja ratom traumatiziranih osoba. Podaci su prikupljani strukturiranim intervjuom na reprezentativnom uzorku odraslih osoba (N=454). Pokazalo se da objašnjenju sadašnjeg boljeg mentalnog zdravlja najviše doprinosi veće samopoštovanje, dok je doprinos psihološke čvrstoće, traumatizacije i sociodemografskih varijabli, obrazovanja i ekonomskog statusa znatno manji.
Istraživanje je dio međunarodnog znanstvenog projekta ''Components, Organization, Costs, and Outcomes of Health care and Community based Interventions for People with Posttraumatic Stress Following War and Conflict in the Balkans (CONNECT)'', financijski podržanog od EU.
HRV