Detektiv kao heroj svakodnevice - Molvarec, Lana (Array, 2012)
Članak daje kratak presjek najznačajnijih profila detektiva u hrvatskom kriminalističkom romanu 20. stoljeća od Marije Jurić-Zagorke, preko Tribusona i Pavličića do Roberta Naprte.