O sposobnosti za simultano djelovanje: pregled istraživanja - Jerneić, Željko (1988)
U radu se prikazuju i kritički analiziraju istraživanja koja se posredno ili neposredno bave problemom identifikacije sposobnosti za simultano djelovanje, jedne opće sposobnosti za koju se pretpostavlja da određuje čovjekovu uspješnost u uvjetima visokog radnog opterećenja kad se od njega zahtijeva da praktički istovremeno obavlja dva ili više jednostavna i relativno nezavisna zadatka. Analiza tih istraživanja pokazuje da pretpostavka o hipotetskoj sposobnosti još uvijek nije dovoljno ispitana, a kao glavni razlozi navode se nejednoznančni rezultati i metodološke slabosti dosadašnjih istraživanja.
HRV