Prof. dr. Boris Petz - život i rad - Jerneić, Željko; Šverko, Branimir (1989)
U radu je prikazan život i rad prof. dr. Borisa Petza, eminentnog hrvatskog psihologa i profesora Sveučilišta u Zagrebu. Prikazana je i evaluirana njegova (a) izuzetno plodna i kreativna znanstvena djelatnost koja je na području psihologije pružila niz značajnih i originalnih doprinosa znanstvenoj spoznaji (npr u istraživanju psihofiziologije radne aktivnosti, socio-psiholoških aspekata rada u industriji i trgovini, te statistike i psihometrije), (b) istaknuta i svestrana stručna aktivnost koja je značajno proširila primjenu znanstvenih metoda u praksi, te (c) bogata i nadasve uspješna pedagoška djelatnost koja je pridonijela stvaranju brojnih generacija psihologa i stručnom usavršavanju kadrova različitog profila. Na kraju je navedena i cjelovita bibliografija njegovih radova.
HRV