Ideološka konstrukcija žene u međuratnom razdoblju : reklamni oglasi Tvornice Georg Schich - Miklošević, Željka (Array, 2011)
U članku se analizira rodni diskurs reklamnih oglasa za tri proizvoda za pranje rublja Jugoslavenske tvornice sapuna Georg Schicht oglašavanih u hrvatskom tisku te dostupnih u osječkom javnom prostoru u razdoblju između dva svjetska rata. Reklamni oglasi za sapun Jelen, sapunske pahuljice Lux te prašak za rublje Radion promatraju se u članku kao globalno sredstvo medijskog oblikovanja uloge žene u društvu prilagođavanjem hrvatskim društvenim i ekonomskim prilikama.