Jolanta Szpyra: THREE TIERS IN POLISH AND ENGLISH PHONOLOGY' Wydawnictwo Uniwersitetu Marii Curie – Sklodowskiej. Lublin: 1995 – prikaz - Josipović, Višnja (Array, 1995)
U ovom radu autorica daje prikaz knjige Three Tiers in Polish and English Phonology poljske fonologinje Jolante Szpyra. Ovu knjigu karakterizira kao značajan doprinos fonološkoj teoriji. Osim što detaljno obrađuje neke vrlo zanimljive probleme iz područja poljske i engleske fonologije, ona ujedno otvara mnoštvo pitanja primjenjivih i na druge jezike. Stoga se knjiga preporučuje kao vrlo zanimljiv i inspirativan rad iz područja suvremene fonološke teorije.