Helenistički grčki (Array, 2012)
Grčki jezik u razdoblju nakon Aleksandrove smrti ostaje jezik administracije na području njegovog carstva i postaje drugi jezik mogima. Rad opisuje fonološke, morofološke, sintaktičke i leksičke promjene u helenističkom grčkom u odnosu na klasični, atički dijalekt.