Ján Jankovič: Legenda o grófovi Zrínskom. I. Súvislosti. II. Chrestomatia. Veda, vyd. SAV ; vyd. J. Jankoviča, Bratislava 2010 (II.), 2011 (I.) - Sesar, Dubravka (Array, 2012)
Riječ je o iscrpnijem prikazu dvaju svezaka knjige J. Jankoviča "Legenda o grófovi Zrínskom", koja detaljno obrađuje usmenu predaju i književne interpretacije povijesnoga događaja - bitke kod Sigeta - i junaštva Nikole Zrinskoga u slovačkoj i hrvatskoj književnosti.