Branko Đaković: Igre oko vatre.Prilog etnološkim istraživanjima o vatri - Grbić, Jadranka (Array, 2011)
Knjiga se bavi fenomenom / kultom vatre kroz očišta etnologije i kulturne antropologije. Podastrijete su povijesne činjenice, mitske predodžbe, tokovi svijesti, magija, religija, znanost. Vatra je kontekstualizirana kao kulturem u epistemološki prostor, kao univerzalni kulturni i etnografski fenomen.