Baptistinus Frana Lucijana Gundulića - Gundulić, Frano Lucijan (Array, 2006)
Jedina sačuvana novela ranog hrvatskog humanizma, prva novela hrvatske književnosti. Prijepis i prijevod teksta, s uvodom i komentarima.